Отбелязахме седмицата на гората


  С редица мероприятия учениците и колективът на Професионална лесотехническа гимназия „Н.Вапцаров“ отбелязаха Седмицата на гората, която се чества през първата седмица на месец април и тази година е под мотото „Гората за децата“.


                   n21 n22


  Под ръководството на учителите от направление „Горско стопанство“, възпитаниците на гимназията посадиха фиданки в местността „Св.Иван“, на територията на НП „Пирин“. Гости на събитието бяха ученици от СОУ „Неофит Рилски“ – гр.Банско, ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ – с.Места и от ОУ „Св.Климент Охридски“ – гр.Добринище, които също се включиха в акцията под напътствията на по-големите ученици от ПЛТГ.


                    n23  n24


  Целта е да се повиши обществената информираност и ангажираност с опазването на това голямо богатство на планетата и да се напомни, че ако всеки човек през живота си посади поне едно дърво, то светът би станал по-зелен и по-чист. По-малките и може би бъдещи ученици на гимназията останаха впечатлени от повалянето на дърво, което се състоя извън пределите на НП“Пирин“ и беше умело демонстрирано от шампионите от миналогодишното състезание по „Горски многобой“, след което гостите бяха поканени да разгледат откритата постоянна изложба на препарирани живатински видове в учебната сграда на ПЛТГ. Представена им бе и презентация посветена на Седмицата на гората.


                    n25  n26 ‹‹‹  Обратно
info-102004@edu.mon.bg
d
 » Начало » История » Специалности » Прием » Галерия » База » За контакти
 ♦ Още информация
 
 » ДЗИ ,  НВО
 » Life@EDU
 » Уч. програма
 » Проекти
 » Връзки
 » Клубове
 » Новини
logo
pltg-vhod


НОВИНИ

alt